• Posted
  • Pročitano 60 puta

Svečano obilježen Dan grada Ploča

Ploče je proslavu Dana grada započelo svečanom svetom misom u crkvi Kraljice Neba i Zemlje u nedjelju, na sam blagdan zaštitnice župe, Kraljice Neba i Zemlje.

U srijedu su položeni vijenci i zapaljene svijeće na centralnom groblju, te na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Pločama. Povodom Dana Grada Ploča i Dan zaštitnice župe Ploče Kraljice neba i zemlje održana je svečana akademija u Mini art prostoru dvorane Doma športova Ploče. U svom kratkom obraćanju Krešimir Vejić se podsjetio na projekte realizirane u prošloj godini. Rekao je kako sve javne ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada posluju pozitivno, kako su osigurana sredstva za socijalnu skrb, usvojen je Prostorni plan nakon javnih rasprava, pokrenut je 160 milijuna kuna vrijedan projekt kanalizacije itd.

Svojom prisutnošću klapa Luka Ploče je uveličala svečanu sjednicu s par pjesmama,  a gradonačelnik Ploča je dodijelio nagrade ovogodišnjim laureatiima.

Ivan Dominiković dobitnik je ovogodišnje nagrade za životno djelo, za plemenitu i humanu aktivnost darivanja krvi 101 put i za doprinos u organizaciji samog davalaštva krvi na području Grada Ploča. Dominiković je rođen 1951. godine u Otrićima, a živi u Pločama gdje je završio školovanje. Član je Gradskog društva Crvenog križa Ploče i KDD Luka Ploče, član je i udruge Ana Rukavina od njenog osnutka.

Osobna nagrada Grada Ploča pripala je pločanskom poduzetniku iz Klobuka Marijanu Tolju za izniman angažman u više humanitarnih akcija u protekloj godini. U uspješnoj akcija Ruka pomoći za Zorana Kraljevića obnovljen je ruševan i za život potpuno nepodoban dom 21-ogodišnjeg Zorana Kraljevića, velika humanitarna akcija za pločansku učiteljicu Selmu Oršulić u kojoj su prikupljena sredstva za njenu operaciju kukova, obnova kuće Jure Marevića u Staševici, u Stablini je velikom akcijom pomogao osigurati Zoranu Miliću život dostojan čovjeka itd.

Skupna nagrada Grada Ploča pripala je Glazbenom odjelu Osnovne škole Vladimir Nazor Ploče za iznimna postignuća u razvoju glazbene kulture u protekloj godini. Glazbeni odjel postigao je do sada niz vrlo zapaženih uspjeha sa svojim učenicima iz nastavnog predmeta klavira u klasi Iride Oršulić, prof. mentor klavira, koja je i voditelj Odjela. Niz učenika profesorice Oršulić sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Skupna nagrada pripala je i Udruzi prijatelja životinja Buddy iz Rogotina, radi ustrajne brige o napuštenim psima s područja Ploča u protekloj godini. Udruga je lani prikupila s prostora Grada Ploča 53 napuštena psa, skrbila o njima u privremenom utočištu, obavila cijepljenja i čipiranja i predanim radom volontera uspjela trajno udomiti 40 pasa. Na taj način pridonijela je očuvanju zdravlja ljudi i kakvoći okoliša, te kvaliteti življenja šire zajednice.

Osim svečane akademije, u večernjim satima na rivi ispred crvke, točnije prostor između crkve i pastoralmog centra održao se koncert Đanija Stipanićeva. Koncert je okupio velik broj građana koji su lijepo zabavili i zajedno pjevali s pjevačem dugo u noć.

(0 glasova)

Grad Ploče

Grad u svom samoupravnom djelokrugu obavlja poslove lokalnog značaja kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana, a koji nisu Ustavom ili zakonom dodijeljeni državnim tijelima ...

Pročitajte više

Pravo na pristup informacijama

Na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama (NN br. 25/13 i 85/15 ) uređeno je pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija koje posjeduju tijela javne vlasti...

Pročitajte više

Preuzmite godišnja izvješća i obrasce zahtjeva za pristup informacijama

Zaštita osobnih podataka

Temeljem ustavne odredbe o pravu na zaštitu osobnih podataka donesen je Zakon o zaštiti osobnih podataka (NN broj 103/3, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12-pročišćeni tekst)...

Pročitajte više